Een eigen website maken met HTML en CSS kan een uitdagende ervaring zijn. Met HTML (HyperText Markup Language) kunt u de structuur van uw website bepalen, terwijl CSS (Cascading Style Sheets) de visuele stijl en presentatie van uw website bepaalt. In deze tekst leggen we uit hoe u een eenvoudige website met HTML en CSS kunt maken.

Plan uw website Voordat u begint met coderen, is het belangrijk om uw website te plannen. Maak een schets van de lay-out en structuur van uw website en bepaal welke inhoud u wilt opnemen. Dit helpt u bij het maken van de HTML-structuur en de CSS-stijlen voor uw website.

Schrijf uw HTML-code Met HTML kunt u de structuur van uw website bepalen. U kunt HTML-tags gebruiken om verschillende delen van uw website te definiëren, zoals koppen, paragrafen, afbeeldingen en links.

Begin met het schrijven van de HTML-code voor de structuur van uw website. Dit omvat het maken van de HTML-pagina, het definiëren van de kop en het lichaam van de pagina en het toevoegen van inhoud aan de pagina met verschillende HTML-tags.

Voeg CSS toe CSS wordt gebruikt om de visuele stijl en presentatie van uw website te bepalen. Het kan worden gebruikt om tekststijlen, kleuren, lettertypen, lay-out en andere visuele elementen van uw website te bepalen.

Begin met het schrijven van uw CSS-code en definieer de stijlen voor verschillende elementen van uw website. Gebruik de selector om de elementen te selecteren waarvoor u stijlen wilt definiëren en definieer vervolgens de stijl-eigenschappen voor die elementen.

Test uw website Test uw website om ervoor te zorgen dat deze goed werkt en er goed uitziet. Open uw HTML-bestand in een webbrowser en controleer of alle links en afbeeldingen correct werken en of de pagina eruitziet zoals u had bedoeld.

Publiceer uw website Als u tevreden bent met uw website, is het tijd om deze te publiceren. U moet uw HTML- en CSS-bestanden uploaden naar een webserver om uw website toegankelijk te maken voor anderen.

U kunt gratis webhosting-services zoals GitHub Pages of Netlify gebruiken om uw website gratis te hosten. Als u uw website op uw eigen domein wilt hosten, moet u een domeinnaam kopen en een hosting-service gebruiken om uw website op te slaan.

Dus, een eigen website maken is niet zo moeilijk als het lijkt.